Pražírna Gardelli Coffee přichází s další lahodonou kávičkou s vynikajícím cuppingovým skóre a ještě více vynikající chutí! Je to káva s bohatou paletou chutí i vůní, která vás nenechá v klidu! Kamwangi AA z regionu Kirinyaga představuje právě takovou kávu. Tato vybraná zrnka zpracovaná promytou metodou jsou výjimečná svým živým profilem plným intenzivní sladkosti a výrazné, ale zároveň nerušící acidity. Každý šálek této kávy je plný tónů černého rybízu a jahod, doplněný o jemné sladké tóny medu, limetky a coly. S chuťovým skóre 89,00 je Kamwangi AA ideální volbou, navíc je vhodná pro přípravu espressa i filtrované kávy, kde každý z těchto tónů může plně rozkvést a oslovit i toho nejnáročnějšího milovníka kávy.
Za touto vynikající kávou stojí práce Kamwangi Factory, která je součástí New Ngariama Farmer’s Cooperative Society. Tato stanice se nachází na svazích hory Mount Kenya, v regionu bohatém na zemědělskou půdu ve Střední provincii, a slouží přibližně 1500 místním farmářům. Ti pěstují odrůdy Ruiru 11, SL28 a Batian v nadmořské výšce až 1800 metrů nd mořem. Od svého založení v roce 1982 Kamwangi konzistentně produkuje jedny z nejlepších keňských káv, což je důkazem pečlivosti místních farmářů a zaměstnanců zpracovatelské stanice.
Proces zpracování této výjimečné kávy začíná ručním tříděním zralých třešní, které následně prochází mokrým odslupkovacím procesem. Káva je poté fermentována 24 až 36 hodin v zastíněných prostorách, v závislosti na teplotě prostředí. Po fermentaci jsou třešně opět promyty a tříděny dle hustoty ve vodních kanálech. Následuje sušení na afrických postelích po dobu 12 až 20 dní, během kterých jsou kávová zrna chráněna před vlhkostí a deštěm pomocí plastových krytů. Tento pečlivý proces zpracování umožňuje Kamwangi AA dosáhnout její výjimečné kvality a komplexního chuťového profilu, který je pro keňské kávy tak typický.