Výběrová káva Keňa KAMWANGI z britské pražírny Squre Mile je charakteristická tóny jahod, brusinek a medu.
Kamwangi je na našem seznamu povinných položek z centrální Keni a vrací se v celé své šťavnaté ovocné kráse! Kamwangi pochází ze severovýchodního cípu kraje Kirinyaga, který těsně sousedí s krajem Embu, a vykazuje nejlepší vlastnosti obou regionálních profilů: citronovou intenzitu a jasnost kraje Kirinyaga s komplexností a bobulovitostí kraje Embu. Kamwangi, které spravuje družstvo New Ngariama Farmers Cooperative Society, je jednou ze tří továren, které družstvo zastřešuje. Družstvo New Ngariama Cooperative Society, které obsluhuje 1800 zemědělců, je vysoce ceněno jak pro kvalitu své produkce, tak pro služby, které poskytuje komunitě.
Příliš zralé a nezralé třešně jsou farmáři ručně tříděny před dodáním do Kamwangi a jakmile jsou roztříděny, putují dále do stroje pro odstranění slupky. Ta se z třešní odstraní a nechá kvasit 24–36 hodin. V tomto okamžiku je káva promyta a tříděna podle velikosti a kvality v mycích kanálech a přenesena na sušící stoly, kde jsou sušeny na slunci po dobu 12 až 20 dnů. Takto zpracovaná káva vyniká svou čistotou ve svém profilu a dokážeme v ní nacházet nejrůznější chuťové tóny. I proto je promytá metoda zpracování tak oblíbená.
- Pěstitelé: New Ngariama Farmers Cooperative Society
- Nadmořská výška: 1.800 m n.m.