Výběrová káva Keňa KARII AA ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny ostružin, rebarbory, karamelu a sirupu.
Tato lahodná káva byla vypěstována farmářským sdružením Mutira FCS, které zastřešuje vícero farmářů. Zrnka byla dopěstována severně od města Nairobi v regionu Kirinyaga. Právě tam byly dopěstovány odrůdy SL28, SL34 a Ruiru 11, v nadmořské výšce 1.700 m.n.m. Z farem káva putovala do zpracovatelské stanice stanice Karii, založené v roce 1984, kde bola během promytého zpracování použitá voda z řeky Rundu. Následně bylo zrno sušené na afrických postelích až dokud nedosáhlo méně jak 12% vlhkosti.
Tato káva je zpracována promytou metodou, kdy jsou na začátku sklizeny pouze nejzralejší třešně, aby následně byly přemístěny do konkrétní promývací stanice k dalšímu zpracování. Tam je káva omyta a naložena do sudů s vodou. Následně je mechanicky oloupána a znovu promývána, aby byla odstraněna vrstva slizu. Po promývacím procesu následuje sušení na vyvýšených postelích na Slunci nebo ve stanech s regulovanou teplotou. Sušení probíhá zcela rovnoměrně pravidelným převracením rozprostřených kávových plodů po několik dní, dokud není dosaženo potřebné úrovně vlhkosti - 10-12%.
- Producent: Mutira FCS
- Nadmořská výška: 1.720 m.n.m.
- Sklizeň: Leden 2021