Tuto kávu z Keni si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Pražírna Ride & Grind přináší tuto promytou kávičku, která vás ohromí svou typickou citronovou aciditou, šťavnatostí jablek a sladkostí karamelu. Společně s lehkým tělem, který připomíná černý čaj, tvoří ideální kombinaci pro ty, kteří hledají šťavnatou a ovocnou kávičku.
Tato zrnka jsou přesnou definicí keňských káv. Plná živých a výrazných ovocných chutí. Terroir v oblasti Kirinyaga je pro pěstování takových odrůd přímo stvořený. Pěstování kávy je v Keni situováno do její centrální části, tedy do oblastí vysočiny kolem Velké příkopové propadliny, nabízející dostatečnou nadmořskou výšku a množství srážek. Přímo na svazích nebo blízko vyhaslé sopky Mount Kenya se nachází několik velkých kávových regionů, právě pro přítomnost vysoce výživné vulkanické půdy. Farma, která tato zrnka vypěstovala se nazývá Karimikui a od svého založení je základním kamenem zpracování kávy právě na úpatí hory Mount Kenya. Tato továrna usnadňuje práci přibližně 600 drobným zemědělcům v regionu, přičemž výhody plynou z úrodné sopečné půdy. Karimikui, tvořená odrůdami SL28, SL34 a Ruiru11, těží z nadmořské výšky 1600-1900 m n. m. a také z klimatu 13-24 stupňů Celsia (ideálního pro pěstování kávy).
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1600 - 1900 m n. m.