Nová Keňa z pražírny Puchero je ideální volbou pro všechny kávomily, kteří mají rádi velmi sladké a čisté kávy se šťavnatou kyselostí. Výsledkem je výrazně čokoládový šálek s tóny karamelu a rebarbory.
Kemangau Estate je kávová farma, kterou v roce 2014 založil Marcarius Manchura a která se nachází v okrese Kisii. Farma pěstuje především odrůdy Ruiru 11, Batian a SL 28. Dostává podporu od společnosti Kahawa Bora, která poskytuje agronomické poradenství a školení v oblasti správné zemědělské praxe. Oblast Kisii nabízí příznivé klima a úrodnou, dobře odvodněnou vulkanickou půdu, která je pro pěstování kávy ideální. Společnost Kemangau Estate dodržuje pečlivé metody zpracování, včetně výběru třešní, rozvlákňování, fermentace, praní a sušení.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1750 m n.m.
- Producent: Marcarius Manchura