Pražírna Ride & Grind přichází s kávou Kiamabara PB z Keni. Jedná se o vysoce výběrový produkt, který v sobě nese vůně a chutě afrického kontinentu. Po otevření balíčku vás okamžitě pohltí intenzivní aroma černého rybízu doplněné šťavnatostí a chutí zralého manga. Káva z Keni je známá svými výraznými ovocnými tóny a Kiamabara PB vám toto tvrzení dokáže s každým douškem. Její plnost a vyváženost jsou jako stvořené pro momenty klidu i pro chvíle, kdy potřebujete nabrat energii.
Oblast Nyeri v Keni je místem, kde naše káva začíná svou cestu. Nyeri leží strategicky mezi východním podnožím hory Aberdare a západními svahy Mt. Kenya. Díky své výšce 2 100 metrů nad mořem nabízí mírné podnebí a vynikající půdní podmínky. Když k tomu přidáte sezónní deště, dostanete ideální klima pro pěstování kávy nejvyšší kvality. Káva z této oblasti je známá svou silnou aciditou, výraznými ovocnými chutěmi a plným tělem. Růst kávovníků zde je pomalý, což vede k vývoji pevného a kvalitního zrna.
Co se týče zpracování kávy Kiamabara PB, pro tato zrnka byl určen způsob promytý. Zajistí kávu chuťově velmi čistou s příjemnou aciditou. Po sklizni jsou zralé kávové třešně tříděny a plně promývány. Následuje fermentace v čerstvé říční vodě, která oddělí od zrnka dužinu třešně. Po šesti dnech této procedury se kávové třešně suší na vyvýšených postelích na slunci po dobu 3-5 týdnů. Nakonec je káva tříděna podle velikosti a kvality, aby se zajistilo, že do vašeho šálku se dostane pouze to nejlepší.