Připravte se na šálek, který vás vezme na chuťovou jízdu do samého srdce Keni, konkrétně do proslulého regionu Kirinyaga, kde vzniká jedinečná káva z farmářského družstva New Ngariama Farmers Cooperative Society. Pražírna Friedhats Coffee z Amsterdamu nám přináší tuhle pecku, která nabízí tóny švestkového džemu, borůvek a citronové trávy, které společně vytvářejí dokonalou harmonii ovocné svěžesti a sladké elegance.
Díky preciznímu promytému (washed) zpracování získává káva neuvěřitelnou čistotu a komplexnost chutí, které ocení každý milovník filtrované kávy. Pouze nejzralejší třešně z keřů odrůd Batian, SL-34, Ruiru 11a SL-28 jsou pečlivě ručně sbírány pod žhavým africkým sluncem. Po sklizni jsou promyty a tříděny v Kiamugumo Factory, kde se oddělí nekvalitní zrna a ty nejlepší se suší na vyvýšených afrických postelích na ideální vlhkost 11–13 %. Výsledkem je káva s bohatým tělem, šťavnatou aciditou a osvěžujícími ovocnými tóny.
Možná si říkáte, že je to jen další "high-quality" keňská káva – ale to je přesně to, co ji dělá výjimečnou. V každé šálku najdete odraz hodin ruční práce, přesného zpracování a pečlivého pražení. Když si ji připravíte, zkuste na chvíli zapomenout na tabulky TDS a dokonale vyladěnou vodu a jen si vychutnejte výsledek té dřiny – je to káva, která vám rozjasní den a připomene, jak skvělý je svět s dobrým šálkem v ruce.
Pražírna Friedhats Coffee si na marketing moc nepotrpí – jejich káva mluví sama za sebe. Od svého vzniku si kladou za cíl pražit kávu jednoduše, poctivě a s respektem k lidem, kteří za ní stojí. Věří, že méně řečí a více kávy je to, co všichni potřebujeme.
Ať už si Kenya Kiamugumo připravíte na V60, Chemexu nebo Aeropressu, vězte, že držíte v ruce výsledek skvělé práce a upřímné vášně.
- Farma: New Ngariama Farmers Cooperative Society
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.