Keňa KIENI - espresso

od The Coffee Collective

Napsat první hodnocení
479 Kč vč. DPH (1,92 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Dostupné na centrálním skladě Další možnosti doručení

Varianta:

Datum pražení
03.03.2025 (11 dnů)
Pražírna
The Coffee Collective
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Černý rybíz, Červený rybíz, Švestky
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Keňa KIENI od dánské pražírny The Coffee Collective vás osloví svou bohatou sladkostí a plným tělem, které doprovází intenzivní aroma černého rybízu, červeného rybízu a švestek. V šálku najdete dokonalou rovnováhu mezi ovocnou svěžestí a hlubokou sladkostí, což dělá z této kávy ideální volbu pro espresso s výrazným a dlouhotrvajícím dozvukem.

Farma Kieni se nachází v keňském regionu Nyeri, který patří mezi nejuznávanější pěstitelské oblasti v zemi. Díky bohaté vulkanické půdě, vysoké nadmořské výšce a ideálnímu klimatu zde vznikají kávy s výraznou ovocností, jasnou kyselostí a komplexní sladkostí. Kieni je součástí Mugaga Cooperative Society, sdružení pěstitelů, které dbá na kvalitu a spravedlivé ohodnocení farmářů. Káva z této farmy se zpracovává promytou metodou ve vlastní zpracovatelské stanici, což zaručuje konzistenci a precizní chuťový profil. Díky dlouhodobým partnerstvím s pražírnami po celém světě si Kieni vybudovala pověst jedné z nejlepších keňských farem, která každý rok přináší špičkovou výběrovou kávu.

Promytá metoda zpracování kávy (washed) je jednou z nejčistších a nejpreciznějších metod, která umožňuje vyniknout přirozené chuti samotného zrna. Po ručním sběru plně zralých třešní se káva zbaví slupky a části dužiny mechanickým depulperem, přičemž zrno zůstává pokryté tenkou vrstvou lepkavé dužiny (mucilage). Následně probíhá fermentace ve vodních nádržích, která obvykle trvá 12 až 48 hodin v závislosti na klimatu a nadmořské výšce. Během tohoto procesu enzymy přirozeně rozkládají zbytky dužiny, což zajišťuje čistý a jasný chuťový profil. Po fermentaci se zrna několikrát promyjí čistou vodou, aby se odstranily veškeré zbytky slizu, a poté se suší – buď na vyvýšených afrických postelích, nebo na betonových plochách, kde se pravidelně obrací po dobu 1 až 3 týdnů.

  • Nadmořská výška: 1818 m n. m.

Další kávy od The Coffee Collective

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6227 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice