Pražírna Doubleshot s nadšením představuje svou nejnovější výběrovou kávu – šťavnatou a exotickou Keňu KIMAMA. Tato unikátní káva zaujme svou plnou a marmeládovou texturou, která přináší tóny červeného rybízu a sladkost třtinového cukru. Každý doušek vás přenese do slunných afrických plantáží a nabízí harmonii chutí, která je dokonalá pro přípravu filtrované kávy. Káva Kimama je součástí naší řady Farm, kde najdete sezónní výběrové kávy, jež v sobě nesou příběhy odpovědných farmářů.
Farma Kimama Kaabirer v regionu Nandi, v západní Keni, je místem, kde tuto kávu pěstují a zpracovávají s ohledem na tradici i inovaci. O její produkci se stará rodinná společnost Long Miles Coffee Project, kterou vede Ben Carlson, známý svou vášní pro africké kávy. Long Miles se soustředí na spolupráci s menšími farmáři, což zajišťuje vysokou kvalitu sklizně a podporuje místní komunity. V oblasti Nandi s příznivými podmínkami pro pěstování kávy se daří odrůdám SL-28, SL-34, Batian a Ruiru 11, což se promítá do bohatého chuťového profilu této keňské kávy.
Káva Keňa Kimama je zpracována promytou metodou, která podtrhuje její čistý a osvěžující charakter. Po pečlivém ručním sběru jsou třešně odslupkovány v diskových loupačkách a následně fermentovány nasucho v betonových nádržích. Proces zahrnuje také máčení ve studené vodě, což napomáhá rozvoji plné ovocné chuti. Konečné sušení probíhá na afrických sušících postelích, kde se třešně průběžně otáčejí po dobu 7 až 15 dní podle počasí. Tento pečlivý proces zpracování zajišťuje, že každý šálek Kimama je plný svěžesti, šťavnatosti a jemné sladkosti, která potěší každého milovníka kávy.