Výběrová káva Keňa LIMWE AA ze slovenské pražírny Goriffee Roastery je charakteristická tóny pomela, bonbónů a černého rybízu.
Livien Osiemo dlouho snil o kávové farmě. Díky Limwe Estate si plní svůj sen a zároveň usiluje o fantastickou kávu. Farma se rozkládá na pěti pozemcích v okrese Nyamira. Dohromady tvoří kávové plantáže asi 8 hektarů. Tradičně mnoho farem této velikosti v Keni nevlastnilo zařízení na zpracování a pouze kávu pěstovali. V minulosti dodávali třešně do centralizované "továrny", kterou vlastnilo družstvo, kde se jejich káva kombinovala s kávou od jiných pěstitelů. Společnost má ovšem vlastní malý vodní mlýn, kde může zpracovávat vlastní kávu, čímž je zajištěna nejen plná sledovatelnost zrn, ale také kontrola celého procesu zpracování.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik hodin fermentovat v tancích. Poslední fází je sušení na vyvýšených afrických postelích do dosažení optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 2.000 m n.m.
- Farma: Limwe