Představujeme další lahodnou kávu z Keni, která zaujme svými sladkými a ovocnými tóny. Tuto promytou kávičku pro vás upražila polská pražírna Kafar a její šálek se vyznačuje šťavnatostí malin a červené jablka. Vše je doplněno lékořicovou sladkostí, jemným tělem a dlouhotrvající šťavnatou dochutí.
Tato káva pochází z regionu Nyeri, jedné z nejuznávanějších destinací na mapě výběrové kávy. Nyeri je srdcem keňské produkce kávy, kde úrodná sopečná půda a ideální klimatické podmínky napomáhají vzniku jedinečných chuťových profilů. Kávu dodává Kamacharia Co-op, sdružení drobných pěstitelů, kteří s nadšením a obětavostí obdělávají své plantáže v nadmořské výšce 1 650 až 1 750 metrů. Vybraná zrna pocházejí z odrůd SL28, Ruiru 11 a Batian, které jsou proslulé svou výjimečnou kvalitou. Promytí dodává kávě čistou a jasnou chuť, která je podstatou keňské kávy.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1650 - 1750 m n. m.