S každým douškem kávy Keňa Mandela AA od irské pražírny 3FE se ponoříte do nádherného světa plného ovocných akordů. V této vynikající kávě, sklízené na farmě Mandela Estate v Keni, naleznete jedinečnou kompozici chutí jako černý rybíz, grapefruit a tmavé rozinky. Díky kvalitním odrůdám SL28 a SL34 získává káva svoji svěží a šťavnatou aciditu, která se nádherně snoubí s výraznou sladkostí. V minulém roce byla tato káva jedním z největších hitů pražírny a letos máme to štěstí, že ji pro nás pražírna upražila znovu a vy si ji můžete vychutnat ve svém šálku.
Farma Mandela, kterou vlastní Kiong'o wa Njuguna, má na svých 25 akrech přibližně 13 000 kávovníků. Farma se nachází na jižních svazích pohoří Aberdare, asi 10 km od lesa Kinale. V blízkosti farmy jsou dvě řeky, Komothai a Theta. Bohaté, červené vulkanické půdy a roční srážky zhruba 1000 mm jsou ideální pro pěstování odrůd kávy. Na farmě existují dvě hlavní odrůdy, SL 28 a SL 34. SL 28 stromy byly vysazeny v polovině 60. let; SL 34 na konci 90. let. Majiteli této farmy není káva cizí; Kiong'o byl 6 let předsedou správní rady nadace pro výzkum kávy v Keni. Mandela Farm je členem asociace Ngewa Komothai Medium Scale Coffee Planters Association, skupiny pracující s programem Volcafe Way. Farma má 5 stálých zaměstnanců a během vrcholné sklizně se rozšiřuje na 50 – 100 příležitostných pracovníků.
Zpracování kávy na farmě Mandela je pečlivě a precizně řízený proces, který je založen na osvědčené metodě „Washed“. Tento postup začíná okamžitým oloupáním kávových bobul po sklizni, následuje fermentace, promytí a vysušení. Každý z těchto kroků je podrobený neustálé kontrole, aby se dosáhlo optimálního výsledku. Nejen že je káva oloupaná, fermentována a sušena s nejvyšší možnou péčí, ale i poslední krok - pražení, je přesně zaměřen na zdůraznění unikátního chuťového profilu. Tím vzniká ta neodolatelná symfonie chutí, kterou v této kávě tak milujeme.
- nadmořská výška: 1595 m n. m.