Jestli vás pod názvem MON CHERRY napadlo lákavé a sladké spojení třešní a čokolády, tak výběrová káva od nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters tuto kombinaci obohatila ještě chuť lesního ovoce a pomerančové kůry.
Farma Mara Estate, ležící v Narok, má 600 akrů, které jsou vyhrazeny pouze pro kávovníky (převážně odrůdy Batain). Kávovníky, ze kterých pochází zrnka této kávy, jsou staré 2 roky. V této části keňské krajiny se sklizeň kávy řídí jiným modelem ve srovnání s kávami, které rostou jinde po světě. Káva se zde sklízí od května do července, což znamená, že kávy jsou následně expedovány v září/říjnu.
Tato káva je zpracována naturálně, což je pro keňskou kávu stále velice neobvyklý způsob. Třešně procházejí fermentací v sudech po dobu 4 dnů a následně jsou sušeny na vyvýšených záhonech. Káva je ručně sbírána a poté kontrolována ne jednou, ale dvakrát, aby bylo zajištěno, že jsou použity pouze ty nejlepší třešně. Suchá metoda zpracování samotná udává určité chuťové atributy nehledě na původ či odrudu kávy.
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.
- Farma: Mara Estate