Výběrová káva Keňa MUTHUA-INI AB z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny bezinkové limonády, limetky a černého rybízu.
Směrem na jihozápad od strmých svahů Mount Kenya se rozprostírá region Nyeri. Odtud pocházejí šťavnaté a ovocné kávy, pro jejichž nezaměnitelnou chuťovou kvalitu, někteří místo nazývají „šampaňským“ mezi kávovými regiony celého světa.
Mutheka Farmers Cooperative Society je relativně nový závod založený v roce 2004. Skládá se z více než 6000 aktivních farmářů, z nichž přibližně 1400 využívá zpracovatelskou stanici v Muthua-Ini. Třešně sesbírané od farmářů v regionu se smíchají dohromady a přemyjí, fermentují a suší na vyvýšených afrických postelích. Družstvo klade velký důraz na kvalitu a je známé tím, že během celého procesu kávu pečlivě třídí.
Zpracování v Kigwandi se řídí přísnými strategiemi zaměřenými na kvalitu. Všechny třešně jsou ručně sbírány a ještě ten den dopraveny do závodu, kde procházejí pečlivým tříděním. Pracovníci zpracovatelské stanice dohlížejí na sběr a nepřijali by ke zpracování žádné nedozrálé nebo poškozené třešně. Jedním z hlavních zaměstnanců v období sklizně je tzv. „Cherry Clerk-em“, který si pečlivě zaznamenává, kolik kávy každý sběrač denně přinese. A následně i to, jak velká suma se vyplatí sběrači, jakmile bude káva prodána exportérovi. Po zbavení dužiny káva přes noc fermentuje v tancích. Druhý den se promývá a třídí na určité kvality – P1 až P3. Tyto různé kvality se pak suší odděleně na slunci po dobu 8-14 dní.
- Nadmořská výška: 1917 m n. m.
- Zpracovatelský závod: Muthua-Ini