Výběrová káva Keňa Mutwewathi z pražírny Coffee Source je charakteristická tóny rybízového džemu, malin a karamelu.
Mutwewathi je zpracovatelský závod, který patří družstvu Gikaru Cooperative Society. Tento zpracovatelský závod dokáže během sklizně zpracovat kávu až pro 1050 malých farmářů, kteří žijí a pěstují kávu v okolí. Zpracovatelský závod zde funguje již od roku 1965, ale svoji nezávislost získal až v roce 2000.
Farmáři vlastní průměrně méně než 1 hektarové farmy, kde pěstují kolem 200 kávovníků. Místní farmáři většinou kromě kávy pěstují i čaj, kukuřici a banány. Z 1050 členů Gikaru je 200 žen.
Mutwewathi disponuje pouze jedním zpracovatelským strojem na odstranění kávových slupek a 4 „bazény“ pro zpracování kávy promytou metodou. Voda používaná v tomto procesu je čerpaná z řeky Gura.
- Region: Nyeri
- Zpracovatelský závod: Mutwewathi
- Farma / farmář: Gikaru Farmers Cooperative Society
- Nadmořská výška: 1680 m.n.m.
- Odrůda: SL-28, SL-34, Batian, Ruiru 11
- Zpracování: promytá metoda
- Chuťový profil: rybízový džem, maliny, caramel