Výběrová káva Keňa NYAWIRA PB z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny černého rybízu, grepu a černého čaje.
Nyawira je jedním z mála drobných statků, které pěstují a zpracovávají vlastní kávu. V této oblasti země. díky své těsné blízkosti sjezdovek Mt. Keni má výhodu úrodné půdy a vysoké nadmořské výšky. Embu leží na návětrných svazích Mt. Keňa. Pozoruhodně zabírá nejúrodnější země keňské vrchoviny. Počasí je příznivé pro různé zemědělské činnosti. Na rozdíl od mnoha větších statků, které jsou nuceny poslat své třešně do družstev, aby se smísily s jinými místními sklizněmi, jsou malé majetky jako je tento v Keni velmi vzrušujícím trendem, což farmám umožňuje růst a zpracovávat vlastní třešně. To umožňuje větší kontrolu kvality na úrovni farmy a příležitosti pro zemědělce, aby si připravili vlastní kávu a podle toho provedli zlepšení. V současné době má panství kolem 3 600 kávovníků osázených baldachýnem stromů včetně banánů a gravillea. Po vylití kávových třešní jsou zpracovány za vlhka po dobu 24 hodin a sušeny na vyvýšených postelích, dokud není dosaženo úrovně vlhkosti 11%.
- Producent: Nyawira Estate
- Oblast: Embu
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1400 m n.m.
- Odrůda: SL28, SL34
- Cuppingové skóre: 90,25
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- 20g kávy + 300g vody
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)