Připravte se na bouřlivé dny! Z Norska se k nám blíží uragán, který postupně nabírá na síle a směřuje přímo do Česka. Ujistěte se, že máte dostatek zásob filtrů a zkontrolujte, zda jsou vaše kávové výbavy v bezpečí před blížícím se uragánem...
Přírodní katastrofa nám naštěstí nehrozí, uragánem samozřejmě máme na mysli novou kávičku z oblíbené norské pražírny Coffea Circulor s příhodným názvem Ouragan, a že to tedy bude opravdu jízda! Tato bouře chutí vás ohromí tóny sladkého karamelu, mirabelky a šťavnatého grepu se střední aciditou.
Coffea Circulor Kenya Estates je místem, kde se spojují transparentnost, kvalita a inovace v moderní produkci kávy. Původně se tato farma rozkládala na ploše více než 5 000 m² v oblasti Meru, kde se zaměřovala na produkci malých šarží s důrazem na vysokou kvalitu. Postupem času se farma rozrostla a s tím přišly i nové možnosti. Zdejší tým neustále pracuje na zlepšení farmářských postupů, pěstuje izolované a jedinečné odrůdy kávovníků, a zároveň experimentuje s tradičními i novými fermentačními technikami. Všechny tyto aktivity se zaměřují na řešení klíčových výzev, které Coffea Circulor identifikovala v keňském kávovém průmyslu od svého vzniku v roce 2005.
Káva byla zpracována promytou metodou s fermentací, při které třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují 24 hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci po dobu 16 dnů na betonových plochách nebo vyvýšených postelích.
- Nadmořská výška: 1500 m n.m.
- odrůda: Batian
- třída zrn: AA
- Velikost lotu: 20 kg