Výběrová káva Keňa SIREN maďarské pražírny Roastopus je charakteristická tóny rybízu, granátového jablka a grepu.
Tato káva pochází z oblasti Kirinyaga, zpracovatelské stanice Gachenge. Jejím pěstitelem je Stephen RGG, který ji pěstuje na této farmě v nadmořské výšce v rozmezí 1.740 - 1.750 metrů nad mořem.
Kávové třešně se selektivně ručně sklízí a pak se rozvlákňují, přičemž je odstraněna dužina těchto plodů. Káva se 16-23 hodin suší kvašením a promývá se v čisté vodě, aby se odstranily všechna zbývající vrstva slizu, která je odhalena odstraněním dužiny. Zrnka se namočí do vody na 12 hodin a poté se přenesou na vyvýšená lůžka, kde se suší 14-21 dní. Jak zrníčka postupně schnou, jsou taktéž pravidelně kontrolována a převracena, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení a bylo tak dosaženo potřebné úrovně vlhkosti.
- Farma: Gachenge Estate
- Producent: Stephen RGG
- Nadmořská výška: 1.740 - 1.750 m.n.n.