Keňa THERI AA ze slovenské pražírny Diamond´s Roastery vás zaujme zejména svou komplexní a svěží chutí. V chuťovém profilu se můžete těšit na grapefruit, broskev, hnědý cukr, červený pomeranč.
Keňa Theri AA pochází z oblasti Kahuro severně od města Nairobi. Přestože se v Keni začala káva pěstovat poměrně pozdě, toto odvětví si získalo a udrželo působivou pověst. V průběhu let se keňská káva stala uznávanou pro svou vysokou kvalitu, precizní zpracování a vynikající chuť.
Drobní farmáři ručně sbírají kávové třešně v nadmořské výšce 1 850 metrů a ještě týž den je dodávají do zpracovatelské stanice Theri Factory. Po roztřídění se třešně drtí na diskovém rozvlákňovači. Třešně se pak třídí podle hustoty. Suchá fermentace třešní probíhá po dobu 16 až 24 hodin. Na fermentaci dohlíží kvalifikovaný personál, který ji pravidelně kontroluje, aby se zajistilo, že fermentace bude ukončena ve správný okamžik. Po fermentaci procházejí třešně mycími a třídicími kanály. Poté se zrna suší na afrických lůžkách po dobu jednoho až tří týdnů.
- Nadmořská výška: 1850 m n.m.