Výběrová káva Keňa WANJENGI z pražírny El Cafetero je charakteristická tóny limonády, malin a rebarbory.
Káva, kterou můžete ochutnat, se pěstuje na úpatí pohoří Mt. Kenya ve vulkanické půdě bohaté na minerály v dokonalých podmínkách. Oblast spravuje družstvo Kahuhia, založené již v roce 1959, které má tak s pěstováním kávy velké zkušenosti. Pro promývací stanici Wanjengi pracuje 1 500 farmářů, kteří jsou členy družstva a prodávají své červené třešně za férové výkupní ceny. Stanice Wanjengi se následně o třešně dále postará - zpracují třešně promytou metodou pomocí vody z nedaleké řeky.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 – 1 850 m n. m.