Kolumbie ALEXANDER HERNANDEZ – gesha

od Industra Coffee

4.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Industra Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jasmín, Mandarinky, Papája
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Super sladká kolumbijská gesha! Exploze květinových a tropických chutí – představte si vůni plnou jasmínu se šťávou ze zralých mandarinek a papáji.

V roce 2009, ve svých 25 letech, se Alexander Hernandez rozhodl vstoupit na trh se speciálními odrůdami a vsadil vše na to, že 80 % své 10hektarové farmy osází geshou z Panamy. Zbytek tvoří caturra a experimentuje s nově objevenou odrůdou zvanou bourbon aji. V minulých letech experimentoval s mnoha způsoby zpracování po sklizni a nyní svůj proces standardizoval na dvě aerobní fermentace: dva dny pro třešně, dva dny pro očistěnou kávu. Tímto způsobem se mu daří každoročně produkovat tuny květinové, ovocné a promyté kávy gesha.
Na produkci kávy se podílí celá rodina. Jedna z jeho dcer je již dva roky profesionální ochutnávačkou kávy, druhá se právě přihlásila do ročního kurzu o zelené kávě a pražení na národním kávovém institutu SENA a syn je přihlášen na anglickou akademii, aby se naučil jazyk. Jeho žena kromě toho, že pomáhá s procesem po sklizni, neúnavně pečuje o dělníky, jejichž počet v době plné sklizně dosahuje 50. Alexander je hlavním zaměstnavatelem ve své vesnici Monte Bonito.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.

Další kávy od Industra Coffee

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Katerina ověřený zákazník 25. Říjen, 2024
Doporučuje produkt

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6222 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice