Výběrová káva Kolumbie AMBER z pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny čokolády, červeného jablka a hnědého cukru.
Máme pro vás další úžasnou kávu od našich přátel Shady & Elias Bayter z Forest Coffee! Tento lot byl jmenován majitelkou panství Martou, které se podařilo vybudovat tým žen specializovaných na sběr. Tento mikrolot se nachází přímo u mycí stanice, takže pracovníci nemusí nosit pytle s kávou na velké vzdálenosti. Marta zahájila ženský projekt v roce 2018 s 8 ženami; ten se nyní rozrostl na více než 15 žen. Kvalita se stále zlepšuje díky velmi přesnému a detailnímu sběru, který skupina provádí a jehož výsledkem je partie s vynikajícím 95% podílem zralých třešní při každé sklizni.
V roce 2016 zde bylo vysazeno 5 500 stromů odrůdy Red Bourbon a tento mikrolot byl jedním z nejlepších na statku pro experimentování se zpracováním. Tato konkrétní šarže je zpracovávána jako anaerobní promytá, která začíná počáteční 72-hodinovou fermentací v tlakové nádrži, poté je rozmělněna a promyta. Poté se třešně suší přibližně 15 dní, aby dosáhly vlhkosti 15 %, a následně se měsíc nechají odpočívat a pak se na dalších 10 dní vyjmou, aby se dokončila na 10 %. Před mletím se pak 35 dní stabilizují v uzavřených pytlích GrainPro.
- Farma: El Vergel
- Nadmořská výška: 1500 m n.m.