Výběrová káva Kolumbie APROSI z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny pomerančů, meruněk, vlašských ořechů a karamelu.
Francesco Javier pracuje s kávou již mnoho let, tak jak to dělali už jeho domorodí předkové. S manželkou Ana Rengifo pracují na své malé farmě o rozloze 1,75ha a od roku 2015 patří do skupiny Asprosi. Asprosi jsou součástí družstva Cosurca, kteří tvrdě pracují s komunitami v okolí města Popayán, hlavního města regionu.Družstvo má několik programů zaměřených především na podporu vzdělávání svých členů. Na jejich farmě roste káva mezi mandarinkami, banány, avokády a plantain banánovníky, které poskytují stín. Během sklizně (květen až září) je káva na farmě ručně sbíraná každých 8 dní. Ještě v den sběru jsou kávové třešně loupány a pak 12 až 16 h fermentují v betonových nádržích. Poté je káva promyta a suší se 7 až 9 dní v parabolické sušičce.
- Farmář: Francesco Javier Castillo
- Oblast: Cauca
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1827 m.n.m.
- Odrůda: Castillo