Nizozemská pražírna DAK Coffee Roasters přichází s novinkou pro všechny milovníky banánových milkshaků! Tato kolumbijská kávička z farmy Finca Milán vás okouzlí svoji ovocno-karamelovou sladkostí - najdete v ní chuťové tóny zeleného melounu, banánu a karamelu.
Finca Milán, která se nachází v obci Pereira v provincii Risaralda nedaleko národního parku Los Nevados, jejíž vlastník je Julio Cesar Madrid, který farmu vede od roku 1982. Finca Milán, která je součástí aliance Café UBA, se rozkládá na 60 hektarech na hlinitojílovitých půdách v nadmořské výšce 1 400 až 1 800 m n. m. Farma těží z ideálního klimatu, které podporuje pěstování plodin, jako jsou banány, kukuřice a fazole, a také různých odrůd kávy, jako jsou Colombia, Castillo a Pink Bourbon. Moderní zpracovatelská stanice umožňuje používat inovativní metody, včetně naturální, honey a dvojité fermentace. Pod vlivem výzkumu své dcery bioložky o mikrobiálních startovacích kulturách při fermentaci kávy vylepšil Julio metody zpracování na farmě, což vedlo k jedinečnému chuťovému profilu.
K vytvoření této šarže byla použita technika smíšené fermentace, která spočívá v přidání předem připraveného ovocného kvasu ke kávě a jejich následném společném kvašení. Po promytí a odležení se káva podrobí fermentaci a po dosažení Ph ukazatelů se přidá zákvas. K jeho výrobě se používají kvasinky, bakterie a také mikroby obsažené v ovoci (ananasu a banánu). Fermentace trvá 170 hodin, poté se kávové třešně suší na slunci, očistí se pomocí loupacího stroje a zabalí se do GrainPro sáčků.