Sladká cukrátková káva Kolumbie CANDY CRUSH z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters je potěšením pro všechny mlsouny. V šálku na vás čeká chuť jahodového lízátka, žvýkaček, marshmallow a závěr doplní příjemná karamelová dochuť Dulce de Leche.
Edwin Noreña vyvinul pro každou ze speciálních káv pěstovaných na farmě Finca Campo Hermoso jinou techniku zpracování a všechny rozhodně stojí za pozornost. Všechny profily, které dovážíme v této sezóně, se řídí stejným postupem a zahrnují dvě fermentace. Třešně se sklízejí při teplotě nad 23 stupňů Brix a poté se na 4 hodiny namočí do vody. První fermentace začíná karbonickou macerací po dobu 72 hodin se šťávou vzniklou stlačením kávových třešní (Mossto). Následuje dalších 72 hodin karbonické macerace po dobu 72 hodin opět spolu se šťávou. Poté se káva suší na slunci na afrických lůžkách po dobu 25 dnů, dokud vlhkost nedosáhne 10,5 %. Nakonec se káva podrobí stabilizaci vlhkosti po dobu 8 dnů uvnitř skladu a poté se skladuje v pytlích Grain Pro.
Odrůda Caturra je přírodní mutací odrůdy Bourbon. Byla objevena na plantáži ve státě Minas Gerais v Brazílii někdy mezi lety 1915 a 1918. Tato odrůda má jedinou genovou mutaci, která způsobuje, že rostlina roste menší (tzv. zakrslost). Její název je odvozen od slova guaraní, které znamená „malý“. Po objevení odrůdy Caturra provádělo od roku 1937 Instituto Agronomico (IAC) státu Sao Paulo v brazilském Campinas selekci. Šlechtitelé se zajímali o malou velikost odrůdy Caturra, jelikož jim ulehčila mnoho prostoru. Kávovníky lze tak kvůli menším rozměrům sázet blíže k sobě.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.
- Farmář: Edwin Noreña