Šálek filtru této Kolumbie CASTILLO WX od norské pražírny Coffea Circulor vás okouzlí svým aromatem toffee a žluté švestky. V chuti dominuje osvěžující citrón, jemná mléčná čokoláda a sladké toffee, což vytváří harmonický a lahodný zážitek. Dozvuk je příjemně čokoládový s náznaky žluté švestky. Kyselost je střední s výraznými citrónovými a citrusovými tóny. Tělo je šťavnaté a lehké, s dokonale vyváženým profilem.
Region Quindío se nachází v centrální Cordilleře, která leží na západ od nejvyššího pohoří And. Vysoké sopečné kužele se tyčí nad bujnými údolími a chladné větry foukají kolem nich. Jako součást Eje Cafetero (kávová osa) je tento region dobře známý svou dlouhou historií produkce kávy. Přímo jižně od Quindía se nachází město Génova. Odrůda Castillo je pojmenována po výzkumníkovi Jamiemu Castillovi, který pomáhal vyvinout odrůdu ve výzkumném centru kávy Cenicafé, Kolumbie v roce 2005. Rychle se stala nejčastěji vysazovanou kávou v Kolumbii. Je vysoce výnosná, odolná vůči listové rzi a dalším převládajícím nemocem a její menší velikost umožňuje hustší výsadbu.
Kávové třešně jsou ručně sbírány, shromážděny v pytlích a ponechány ve stínu po dobu 24 hodin, aby se komplexní sloučeniny přeměnily na jednodušší. Tento lot prošel tradičním fázovým odstraněním dužiny, poté byly kávové třešně promyty a ponořeny na 24 hodin, následně sušeny 15 dní. Zrna („pergamino“) jsou uložena v hermetických sáčcích po dobu 30 dnů pro a zastavení a ukončení procesu sušení.
- Nadmořská výška: 1700-1800 m n. m.
- Producent: Santana Cauca