Výběrová káva Kolumbie CESAR BERMUDEZ z pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny růžové limonády, medu a liči.
Tato káva se nachází v Západních Kordillerách kolumbijských And, které se nacházejí v obci Calima Darién, vesnice Remolinos, přibližně 1600 metrů nad mořem. Je to neocenitelná agroekologická zóna s vulkanickou půdou, dešti a chladným podnebím. Společnost Bet-el je známá svou pokročilou přípravou káv a ve spolupráci s mistrem Diegem Samuelem Bermudezem zavádí některé extrémní postupy, které umožňují dosáhnout mimořádné chuti.
Káva se fermentuje dvakrát, nejprve prochází 72 hodinovou karbonickou macerací. Poté tým Bet-el přidá mléčné bakterie obohacené o cukr (zlepšující metabolismus) a nechá kávu fermentovat dalších 72 hodin. Poté odeberou lixivát (tekutinu, která zůstala po první fermentaci) a kávu do této vody ponoří na 60 hodin. Káva se poté suší mechanicky v podobném systému jako v sušičce a to ve dvou fázích. Nejprve 24 hodin mechanického sušení při maximální teplotě 40 stupňů Celsia a poté sušení na slunci (na vyvýšených venkovních záhonech) po dobu 8 až 15 dnů.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.
- Producent: Cesar Bermudez