Pražírna
Kmen Coffee Roasters
|
Země původu
![]() |
Region
Cauca
|
Odrůda
Pink Bourbon
|
Použití
Filtr
|
Způsob zpracování
Anaerobní
|
Chuťový profil
Bazalkový cukr, Jahodový mrož s bílou čokoládou |
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
|
Metoda přípravy
Aeropress,
Chemex,
Chytráček,
French Press,
Hario V60,
Vacuum Pot
|
Léto, jahody, smetana, slunce. Můžete to mít a hned! Stačí si připravit šálek filtrované kávy z této Kolumbie od českobudějovické pražírny Kmen Coffee Roasters, která byla zpracovaná metou anaerobic washed. Šálek je doslova chuťová exploze jahodového mrože s bílou čokoládou a bazalkovým cukrem. Kávička vás přenese do letní nálady a zahřeje vás na duši stejně jako první letní paprsky.
Údolí Valle del Cauca je jedna z nejúrodnějších oblastí Kolumbie. Díky řece Cauca, která údolím protéká, mají zemědělci skvělé podmínky pro pěstování kávy. Uvědomují si význam hospodaření s vodou, ekologických postupů a ochrany přírodních zdrojů. Za touto boží kávou stojí farmář Cesar Ledesma, který vlastní farmu Finca Bet-El v obci Calim. Zaměřuje se na produkci speciálních mikrolotů, které pochází z jeho agrolesnické plantáže. Pro Cesara je důležité zachování a péče o ekosystém na farmě, a proto nepoužívá žádné pesticidy. Upřednostňuje zpracování kávy, kde spotřebovává méně vody a zrna suší metodami, které vracejí vodu z procesu zpět do přírody.
Tato kávička byla zpracována anaerobní promytou metodou, což je inovativní proces, která kombinuje prvky tradiční promyté (washed) metody s anaerobní fermentací. Kávové třešně jsou nejprve zbaveny dužiny a následně umístěny do uzavřených nádrží bez přístupu kyslíku, kde probíhá fermentace. Tento proces trvá několik hodin až dní, během nichž se rozvíjí jedinečné chutě a aroma. Po fermentaci jsou zrna důkladně promyta vodou a sušena. Výsledkem je káva s výrazným čistým chuťovým profilem a často vyšší ovocnou aciditou.
Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.