Tropická káva Kolumbie COCO BONGO z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters je jasná volba pro všechny, co se již nemohou dočkat léta. V šálku se můžete těšit na plnou chuť kokosu, banánový milkshake a ananasový džus.
Finca Monteblanco je rodinná farma o rozloze 14 hektarů, kterou spravuje Rodrigo Sanchez Valencia v srdci oblasti Huila. Tato káva je výjimečná svým zpracováním, které jí dodává intenzivnější chuť a aroma.
Pro tento způsob zpracování - promytí tropickým nektarem se používá odrůda Bourbon Caturra, která je díky své zvláštní sladkosti ideální pro růst mikroorganismů.
Speciální mikroorganismy se nejprve fermentují spolu s citrusovými plody a sušeným kokosem po dobu 190 hodin a přikrmují se cukrem, dokud jich není potřebné množství. Následně se tato organická "hmota" naplní kávovými třešněmi v uzavřených nádržích a fermentuje se dalších 180 hodin, dokud stupeň Brix neklesne pod 6 a hodnota pH pod 4 - v tomto okamžiku totiž káva dosahuje vrcholu svého chuťového vývoje.
- Nadmořská výška: 1730 m n.m.
- Farma: Monteblanco
- Farmář: Rodrigo Sanchez Valencia