Lotyšská pražírna Rocket Bean opět ukazuje, že se nebojí odvážných experimentálních káv, protože jinak tyto zrnka ani nazvat nelze. Díky unikátnímu procesu zpracování, který zahrnuje kokosovou infuzi, máte jistotu jedinečného chuťového zážitku! Prim v chuti hrají sladké tóny vanilky a jahody, přirozené pro naturální zpracování této odrůdy. Doplňuje je ale neočekávaná kombinace kokosového mléka a osvěžující máty, za kterou vděčí právě infuzi. Tuto kávičku by určitě měl ochutnat každý filtrový experimentátor se specializací na ovocné infuze.
Rodrigo Sánchez Valencia, třetí z generace pěstitelů kávy, je známý svým inovativním a udržitelným přístupem při pěstování kávy. Jeho farma Monteblanco, o rozloze 14 hektarů, se pyšní pokročilou infrastrukturou, jako jsou sušicí lůžka, fermentační komory a laboratoř na cupping. Rodrigo experimentuje s unikátními fermentačními procesy, při nichž využívá různé mikroorganismy a enzymy, aby vytvořil jedinečné chuťové profily kávy. Mezi jeho ocenění patří vítězství v soutěži Yara Champion Program a Roasters United. Prostřednictvím své společnosti Aromas del Sur exportuje kávu po celém světě a díky své vášni a inovacím pomáhá posouvat kvalitu kolumbijské kávy na novou úroveň.
Tato kávička prošla vícestupňovou fermentací, která začíná 8denním procesem s využitím laktobacilů a kvasinek. Tyto mikroorganismy přispívají ke vzniku ovocných, květinových a kyselých tónů. Poté následuje druhá fermentace trvající 180 hodin v uzavřených nádobách, kde se snižuje obsah cukru a zvyšuje acidita. Následuje jedinečná metoda, kterou Rodrigo pojmenoval Coconut Lemonade process, v rámci které přidává ke kávě dehydratovaný kokos, který dodává kávě komplexní sladkost a svěží, lehký mátový dozvuk.
- Producent: Rodrigo Sánchez Valencia
- Nadmořská výška: 1.730 m n. m.
- Sklizeň: leden 2024