Výběrová káva v kapslích Kolumbie DECAF z německé pražírny 19grams je charakteristická tóny mučenky, lískových oříšků a čokolády.
Producenti z kolumbijských komunit Acevedo, Palestina, Pitalito a Timana jsou nejen průkopníky v oblasti vysoce kvalitní kávy. Věnují se také experimentování s revolučními vůněmi a chutěmi pomocí nových metod zpracování. Vedoucí oddělení kvality Jayson Galvis zdůrazňuje ambici, že káva by měla spotřebitelům nabídnout chuťový zážitek i bez kofeinu.
Bezkofeinové espresso z Kolumbie bylo přirozeně zbaveno kofeinu metodou Sugar Cane, bez použití dichlormethanu. Zrna arabiky se pěstují ve čtyřech různých pěstitelských oblastech na jihu provincie Huila v nadmořské výšce až 1 900 metrů. Jedná se o směs s jediným původem: harmonická souhra odrůd Castillo, Caturra, Colombia a Bourbon se projevuje ve směsi kávy nejvyšší kvality. Vzrušující chuťový profil je umocněn dalšími kroky zpracování kávových třešní. Lavado znamená ve španělštině praný a odkazuje na šetrnou metodu mokrého zpracování kávových zrn. Zrna jsou následně postříkána párou, která otevře jemné póry. Pomocí přírodního rozpouštědla, etylacetátu, který se skládá částečně z octa a částečně z přírodních výtažků z cukrové třtiny, se odstraní kofein. Toto pečlivé zpracování dodává kávě ovocnou sladkost.
- Nadmořská výška: 1 900 m n.m