Soutěžní výběrová káva Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ z pražírny Father's coffee roastery je charakteristická tóny skittles, meruňkového džemu, hrušky, pampeliškový med.
Farmář Diego Samuel Bermudez se na své farmě věnuje experimentálnímu zpracování a nám se podařilo získat 2 verze anaerobně zpracované kávy odrůdy Castillo.
Kávy jsou zpracované v pěti stádiích:
1. Fermentace v kávové třešní v uzavřené nádobě s vodou a přetlakovým ventilem - 48 h při 18 °C
2. Zbavení se slupky
3. Fermentace v kávové dužině v uzavřené nádobě s vodou a přetlakovým ventilem - jedna 48 h při 20 °C a druhá 96 h při 20 °C
4. Termální šok a promytí 40 °C vodou, poté 12 °C vodou
5. Sušení po dobu 34 h při 36 °C a relativní vlhkosti vzduchu 25 %
- Producent: Diego Samuel Bermudez
- Oblast: Cauca
- Zpracování: anaerobic, promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1920 m n.m.
- Odrůda: Castillo