Výběrová káva Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ z holandské pražírny Common Greens Coffee je charakteristická tóny zralých broskví, malin a fondánu.
Diego Samuel má 34 roků, je však dnes již velmi známý farmář, který už řadu let pracuje v oboru, získává zkušenosti a znalosti v pěstování a zpracování kvalitních výběrových káv. Diego je jedním z těch nejlepších co se týče dosahování unikátních chuťových vlastností díky kvalitě zrna i následného způsobu zpracování. Na své farmě, kde pracuje se svou rodinou, si zřídil také laboratoř, kde se věnuje ochutnávání i pražení svých káv tak, aby jeho experimentální fermentační procesy při zpracování kávy měly co nejlepší praktické výsledky. Pečlivý přístup mu v posledních letech přinesl řadu oborových ocenění. Diegova farma se jmenuje El Paraiso a leží v El Tambo Cauca ve výšce 1700 m nad mořem. Farma samotná má rozlohu 270 ha a pěstují se tu odrůdy Castillo, Colombia, Caturra a Geisha.
Káva byla zpracována tímto specifickým způsobem:
- umytí sklizených třešní ve sterilizované vodě kvůli snížení mikrobiologické zátěže
- fermentace je aerobní a bez vody – trvá 48 hodin v nádržích s přetlakovým ventilem při průměrné teplotě 18°C
- sušení 120 hodin s recirkulací vzduchu při teplotě 38°C a vlhkosti vzduchu 25%, dokud nedosáhne vlhkosti zrna mezi 10% a 11%
- zpracované zrno je uskladněno v neprodyšném obalu 15 dní
- závěrečné oloupání pergamenového obalu a závěrečné ruční třídění
- Farma: Villa Esperanza - Paraiso farm
- Oblast: El Tambo, Cauca
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1700 m.n.m.
- Odrůda: Castillo