Výběrová káva Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ z české pražírny Kmen Coffee Roastery je charakteristická tóny maracuji, haribo medvídků a kakaa.
Šálek této naturální Kolumbie z farmy Vila Esperanza Diega Samuela Bermudeze, se kterou náš barista Kryštof soutěžil na Baristovi roku, je sladký jako ty nejvyzrálejší maliny, šťavnatý jako haribo medvídci a překvapivý svým plným kakaovým tělem. Kdo známe Kryštofa, chápeme, že jinou kávu si snad ani vybrat nemohl - je hodně zábavná, funky, barevná a taky trochu šílená. Prostě přesně jako on. Dokonce jsme porušili pravidlo jednoho ovoce na sáčku!
Kolumbie od Diega Samuela Bermudeze je naše srdcovka již několik sklizní. Každý rok se na ni těšíme. Diego Samuel se narodil v Bolivaru v oblasti Cauca, kde se spolu se ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry věnuje už 13 let pěstování kávy. Za tu dobu získal neskutečně zkušeností, znalostí a porozumění pěstování, sbírání i zpracování výběrové kávy. Před několika lety si postavili na své farmě laboratoř, ve které i praží a ochutnávají svou kávu. Po sklizni si tak na své farmě kávu mohou i upražit a lépe ji tak hodnotit. Začali i více experimentovat a díky tomu již získali od roku 2015 spoustu kávových ocenění po celém světě. Diegovo farma Villa Esperanza ve výšce 1700 m n.m. pokrývá 27 ha úrodné půdy. Na farmě pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Sklizené kávové třešně odrůdy Castillo promyjí čistou vodou a nechají je po dobu 48 hodin fermentovat v nádržích při teplotě 18 stupňů. Poté třešně kontrolovaně suší po dobu 120 hodin při teplotě 38 stupňů, dokud se nesníží vlhkost zrna na 11 %. Následně třešně zabalí do speciálních sáčků a dalších 15 dní je suší. Dále třešně putují do loupacího stroje, vytřídí se a posílají se do pražíren.
- Nadmořská výška: 2100 - 2350 m. n. m.