Máte raději tradiční a spíše konzervativní tóny ve svém šálku? Potom je tato káva přesně pro vás! V šálku naleznete těžké tělo s bohatou chutí. Tato káva byla předurčena pro pomalejší časná rána. Sladké tóny marcipánu, červeného ovoce a tmavé čokolády vám zcela jistě pomohou vylézt z postele.
Od prvního dne existence Osito Coffee spolupracují se skupinou, které se v Suazu hovorově říká “Divino Niño”. Během těchto více než tří let se tato skupina rozrostla z 25 producentů na více než 50. Edilma Polania Bermeo je předsedkyní skupiny. Spolu s Adrianem Bocanegrou a Mariem Salazarem udržují tuto skupinu organizovanou a napomáhají jejímu smysluplnému růstu. Osito založilo svou jedinou každoroční pohárovou soutěž s Divino Niño nazvanou Copa Suaceña.
Tato zrnka byla zpracována metodou fully washed (plně promytá). Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma. Bohužel ale není příliš šetrná k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje velké množství vody a s odpadní vodou se do prostředí uvolňuje i mnoho nežádoucích látek.
- Nadmořská výška: 1 700 m n. m.
- Sklizeň: 2023