Kolumbie EDINSON ARGOTE

od Fiftybeans

Napsat první hodnocení
449 Kč vč. DPH (2,25 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít dnes od 08:00 Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
11.03.2025 (14 dnů)
Pražírna
Fiftybeans
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Oporapa
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Bonbóny, Dort, Jahody, Rebarbora
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Od českých pražičů z Fiftybeans tu máme dokonalou ukázku precizní práce a experimentálního přístupu k fermentaci v podobě této Kolumbie EDISON ARGOTE, která si prošla experimentální promytou metodou s použitím kvasinek. Výsledkem těchto sofistikovaných procesů je šťavnatá a sladká káva chutnající po jahodách, rebarboře, dortíku a bonbónech

Farma Quebraditas je rodinný projekt zaměřený na produkci výběrové kávy s jedinečnými senzorickými profily. Farma se nachází v regionu Oporapa v departementu Huila v Kolumbii, v nadmořské výšce mezi 1 600 a 1 850 metry. Celková rozloha činí 18 hektarů, z nichž 10 hektarů je osázeno tradičními odrůdami jako Caturra a Colombia. Farma také postupně zavádí exkluzivní odrůdy, například Geisha, Java, Wush Wush a Pacamara, s cílem v budoucnu pokrýt celý pozemek těmito varietami. Quebraditas klade důraz na inovativní fermentační procesy, včetně technik jako thermal shock a inokulace kvasinkami, což přispívá k vytvoření unikátních chuťových profilů. Agronomické postupy jsou zaměřeny na péči o půdu prostřednictvím strategického zastínění, používání organické hmoty a udržování optimálního pH pomocí vápnění.

V případě této kávy Edinson Argote začíná zpracování tím, že zralé třešně nechá 24 hodin oxidovat v plastových pytlích, čímž aktivuje přirozené enzymatické procesy. Poté třešně zbaví slupky a ponoří je na 2 hodiny do vody ohřáté na 45 °C, čímž nastartuje fermentaci. Následuje prudké ochlazení studenou vodou – tzv. „thermal shock“ – které usnadňuje odstranění zbytků dužiny a přispívá k čistotě chuti. Fermentace pokračuje dalších 24 hodin při teplotě kolem 25 °C, přičemž Edinson přidává kvasinky Saccharomyces cerevisiae, které zvýrazňují ovocné tóny a zjemňují texturu kávy. Proces zakončuje sušení v mechanické sušičce, která zajišťuje maximální konzistenci výsledného zrna.

  • Zpracování: Experimentální promytá s kvasinkami, thermal shock

Další kávy od Fiftybeans

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6227 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice