Kolumbie EL DIVISO - pink bourbon

od Sprout Coffee Roasters

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Sprout Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Quindìo
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Bylinky, Černý rybíz, Limonáda, Med
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Šťavnaté tóny černého rybízu a osvěžující limonády jsou v harmonii s tóny bylinkového čaje s medem. Nebude se vám chtít věřit, že pijete jihoamerickou kávu!

Tato káva pochází od 24-letého producenta Nestora Lassa a z farmy El Diviso. Farma se rozkládá na 18 hektarech, z nichž 15 ha tvoří kávovníky a 2 ha lesy. Farmář na farmě pěstuje rozmanité odrůdy — Caturra, Colombia, Castillo, Tabi, Pink Bourbon, Red Bourbon, Yellow Bourbon, Bourbon Ají, Caturra Chiroso, Geisha, Sidra, Java, Pacamara. Nestor rád experimentuje s různými druhy zpracování — promyté, polopromyté a naturální. Pro sušení kávy používá jak vyvýšená lůžka, tak parabolické sušárny.

Nestor je třetí generace v produkci kávy. Jeho dědeček — José Uribe — byl zakladatelem El Diviso. Díky vytrvalé práci celé rodiny se podařilo vybudovat infrastrukturu a lépe dohlížet na kvalitu zpracování. Po dlouhém období pokusů a omylů, se rodině podařilo standardizovat různé procesy, získat lepší příjmy a rozšířit tak farmu o další odrůdy.

Tato káva byla zpracována prodlouženou promytou metodou. Prvním úkolem je tzv. proces plavení (floating) — díky tomu jsou odděleny ty nejlepší zralé třešně bez vad a nečistot. Poté následuje anaerobní fermentace v pytlích nebo sklenicích po dobu 32 h při průměrné teplotě 17 °C. V dalším kroku jsou třešně přesunuty do nádrže, kde se 12 h oxidují. Káva je zbavena slupky a dužiny, a zrníčka (spolu se slizem) se oxidují dalších 40 hodin. Dále je káva fermentována při 40 °C po dobu 80 h. Následně jsou zrnka promývána vodou o teplotě kolem 70 °C. To proto, aby došlo k teplotnímu šoku a byla ukončena fermentace. Sušení probíhá v parabolických sušárnách při teplotě 30 °C. Zrnka se suší v rozmezí 18 a 24 dní, dokud vlhkost nedosáhne 11 %.

  • Nadmořská výška: 1 850 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5821 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice