Šťavnaté tóny černého rybízu a osvěžující limonády jsou v harmonii s tóny bylinkového čaje s medem. Nebude se vám chtít věřit, že pijete jihoamerickou kávu!
Tato káva pochází od 24-letého producenta Nestora Lassa a z farmy El Diviso. Farma se rozkládá na 18 hektarech, z nichž 15 ha tvoří kávovníky a 2 ha lesy. Farmář na farmě pěstuje rozmanité odrůdy — Caturra, Colombia, Castillo, Tabi, Pink Bourbon, Red Bourbon, Yellow Bourbon, Bourbon Ají, Caturra Chiroso, Geisha, Sidra, Java, Pacamara. Nestor rád experimentuje s různými druhy zpracování — promyté, polopromyté a naturální. Pro sušení kávy používá jak vyvýšená lůžka, tak parabolické sušárny.
Nestor je třetí generace v produkci kávy. Jeho dědeček — José Uribe — byl zakladatelem El Diviso. Díky vytrvalé práci celé rodiny se podařilo vybudovat infrastrukturu a lépe dohlížet na kvalitu zpracování. Po dlouhém období pokusů a omylů, se rodině podařilo standardizovat různé procesy, získat lepší příjmy a rozšířit tak farmu o další odrůdy.
Tato káva byla zpracována prodlouženou promytou metodou. Prvním úkolem je tzv. proces plavení (floating) — díky tomu jsou odděleny ty nejlepší zralé třešně bez vad a nečistot. Poté následuje anaerobní fermentace v pytlích nebo sklenicích po dobu 32 h při průměrné teplotě 17 °C. V dalším kroku jsou třešně přesunuty do nádrže, kde se 12 h oxidují. Káva je zbavena slupky a dužiny, a zrníčka (spolu se slizem) se oxidují dalších 40 hodin. Dále je káva fermentována při 40 °C po dobu 80 h. Následně jsou zrnka promývána vodou o teplotě kolem 70 °C. To proto, aby došlo k teplotnímu šoku a byla ukončena fermentace. Sušení probíhá v parabolických sušárnách při teplotě 30 °C. Zrnka se suší v rozmezí 18 a 24 dní, dokud vlhkost nedosáhne 11 %.
- Nadmořská výška: 1 850 m n. m.