Výběrová káva Kolumbie EL PARAISO LYCHEE z německé pražírny 19grams je charakteristická tóny liči, maracuji a manga.
Diego byl pěstováním kávy fascinován již od mládí. Jeho rodina kávu nepěstovala, ale rodinný přítel, který provozoval kávovou farmu, ho poprvé seznámil s pěstováním kávovníků. Jak sám rád říká byl adoptován kávovým průmyslem. Po studiu zemědělského managementu Diego přesvědčil svou rodinu, aby mu dovolila vysadit kávovníky na malém pozemku jejich farmy (2,5 hektaru). Tak Diego začal pracovat v kávovém průmyslu: pěstoval stromy a prodával třešně místním družstvům, což mu umožnilo zaplatit si studium. Nyní získal několikrát ocenění Cup of Excellence a další ocenění za své vynikající kávy.
Diego Bermudez používá řízené kvašení k vytvoření jedinečného a zajímavého chuťového profilu. Počáteční fermentace je aerobní, káva kvasí ve sklizňových pytlích na vzduchu. Poté se plováky (plovoucí třešně) odstraní, káva se odkalí a pokračuje v kvašení, tentokrát v uzavřené nádrži bez přístupu kyslíku pro anaerobní kvašení před promytím a usušením. Cílem dvojité fermentace je zvýraznit sladkost a komplexnost kávy.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Farmář: Diego Bermudez