Výběrová káva Kolumbie EL PARAISO z nizozemské pražírny Rum Baba je charakteristická tóny limonády a broskví.
Farmář Diego Samuel Bermudez Tapia je technicky zdatným mužem, který se zaměřuje zejména na fermentační procesy a promývací techniky. Při zpracování jednotlivých sklizní tak vyvinul několik receptů zpracování kávových třešní, čehož dosahuje i díky zachování kontrolovaného a čistého prostředí, kde k samotnému zpracování dochází. Jeho styl práce je kvalitativně téměř průmyslový, ale stále si zachovává osobní přístup k práci.
Po sklizni se kávové třešně důkladně promývají filtrovanou vodou, aby se vyplavili mikroorganismy přežívající ve slupkách. Následně jsou tyto mikroorganismy zavedeny zpět k třešním, aby tak podstoupili proces fermentace řízené teplotou a hodntou pH. Při tomto procesu dochází k teplotním šokům, kdy kávová zrna lépe absorbují vůně a jednotlivé chutě. Při této šarži proces začíná anaerobní fermentací po dobu 48 hodin s vodou o teplotě 18°C v nádržích s jednocestným výstupním ventilem pro uvolňování tlaku. Poté jsou třešně zbaveny dužiny a znovu anaerobně fermentovány, tentokrát opět po dobu 48 hodin, ale při 120°C. Následuje třetí krok, kdy jsou třešně promývány vodou a zažívají další teplotní šok. Voda, kterou se třešně promývají, má v tuto chvíli 40°C, aby její teplota následně klesla na 12°C. Na závěr třešně podstoupí kontrolovaný proces sušení po dobu 34 hodin při teplotě 35°C, aby se tak hodnota vlhkosti dostala z 25% do rozmezí 10-11%
- Farma: Villa Esperanza
- Oblast: El Tambo, Cauca
- Zpracování: Red Plum - Anaerobní
- Nadmořská výška: 1.930 m.n.m.
- Odrůda: Castillo