Kolumbie El Paraiso z pražírny Manhattan Coffee Roasters je jako exotická dovolená ve vašem šálku. Představte si ráno, kdy si vychutnáváte šálek kávy, který vás překvapí svěžím nádechem grapefruitu, jemně sladkou růžovou limonádou a květinovým dotykem levandule. Každým douškem vás přenese do slunných dnů a voňavých zahrad. Tato káva je dokonalým společníkem pro všechny, kteří chtějí začít svůj den s úsměvem a trochou dobrodružství.
Diego Samuelovi je 34 let a posledních 13 let věnoval pěstování kávy. Spolu s manželkou, dvěma dcerami a dvěma bratry spravují farmu El Paraiso v regionu El Tambo, Cauca. Na farmě o rozloze 27 ha pěstují odrůdy Castillo, Colombia, Caturra a Gesha. Vybudovali vlastní laboratoř pro experimenty a vývoj fermentačních protokolů, které přinášejí nové chuťové rozměry. Místo standardních fermentačních nádrží používají přesné bioreaktory pro kontrolu času, teploty, pH a obsahu cukru.
Tato káva byla zpracována metodou anti-maceration. Co je Anti-Maceration? Zjistěte to zde a ochutnejte sami! Tento inovativní proces začíná správným sběrem třešní v ideálním bodě zralosti, které jsou následně dezinfikovány ozónem a přeneseny do vakuové komory z nerezové oceli. Tam fermentují 24 hodin s kultivačním médiem, což způsobuje magickou reakci reverzní osmózy. Vakuum a rychlejší fermentace díky snížení oxidu uhličitého mění buněčnou strukturu kávy, zvyšují propustnost buněčné membrány a zlepšují výkon a životaschopnost kvasinek. Poté se káva suší v "Zeodryer" stroji, který využívá vakuum spolu s vulkanickým minerálem zvaným zeolit. Diego Bermudez je stále na špici inovací v kávovém světě a tato káva je skvělým příkladem jeho a jeho týmu z Finca El Paraiso.