A Matter of Concrete představuje vzácnou kávu EL PLACER z Kolumbie, která nabízí jedinečný chuťový profil plný výrazných a osvěžujících tónů. Tato káva, zpracovaná metodou anaerobního naturálního procesu, přináší bohaté chuťové nuance připomínající sangrii, ananas a limetku, s výraznou vínovou kyselostí. WUSH WUSH je káva pro opravdové milovníky výběrové kávy, kteří hledají něco netradičního a intenzivního. Její limitovaný charakter z ní činí žádaný klenot mezi kávovými nadšenci.
Farma El Placer, ležící v srdci kolumbijského regionu Quindio, je místem, kde Sebastian Ramirez píše svůj kávový příběh. Tato rodinná farma, kterou Sebastian převzal před šesti lety, je symbolem čtyřgeneračního dědictví kávové kultury. S padesáti bloky půdy a více než sedmdesáti zaměstnanci se farma postupně vyvíjela pod Sebastianovým vedením. Sebastian se rozhodl pro diverzifikaci a zaměřil se na pěstování speciálních kávových odrůd, včetně vzácné odrůdy WUSH WUSH, a zároveň rozšířil farmu o produkci banánů a plantýnů. Sebastianova vášeň pro kávu ho vedla k vytvoření jedinečného zážitku pro návštěvníky farmy. Ve starém domě, který přeměnil na hostel, mohou turisté na vlastní kůži zažít celý proces od pěstování kávových třešní až po šálek kávy. El Placer tak nabízí nejen vynikající kávu, ale i jedinečný pohled do života na kávové farmě.
EL PLACER je výsledkem pečlivě řízeného anaerobního procesu, který zaručuje jedinečný a čistý chuťový profil. Kávové třešně jsou pečlivě ručně sbírány a tříděny s důrazem na dosažení ideálního poměru 95 % zralých a 5 % polozralých třešní. Následně procházejí anaerobním fermentačním procesem v nádržích o objemu 200 litrů, kde po dobu 280 hodin při stálé teplotě 18 °C dochází k řízené fermentaci s přidáním CO2 a kávové šťávy. Sušení probíhá ve dvou fázích, které zajišťují stabilizaci a zachování optimální kvality kávových zrn. Výsledkem je káva s čistým a komplexním chuťovým profilem, který si oblíbí každý milovník výběrové kávy.