Co vznikne, když se spojí severozápad Kolumbie se severozápadem Evropy? No přece skvělé kafíčko! Nizozemští Manhattan Coffee Roasters spojili síly s farmou El Recreo a my si tak můžeme užit tuhle výbornou promytou Geishu s jemným tělem tak akorát louhovaného černého čaje a sladkokyselými tóny mandarinky a broskve.
Diego a Fernando Ucros se věnují pěstování kávy už dlouhá léta, ale původně se zaměřovali hlavně na komoditní kávu a výrobu hnojiv. Teprve v posledních pár letech začali na své farmě El Recreo v severozápadní Santa Barbaře produkovat výběrovou kávu. Asi před pěti lety se rozhodli investovat do pěstování několika pečlivě vybraných odrůd kávy a tak založili v nadmořské výšce 1800-1900 několik lotů, na kterých obhospodařují vysoce kvalitní kávu. Jedním příkladem za všechny je tahle úžasná Geisha.
Tato konkrétní šarže Geishy byla zpracována tradiční mokrou metodou. Třešně byly na 20 hodin ponořeny do nádrže s vodou, kde fermentovaly, poté byly oloupány, umyty a přeneseny na vyvýšené afrických postele, kde si pohověly a schnuly přibližně 20 dní. Toto rovnoměrné sušení zajišťuje zachování všech chuťových nuancí a dodává kávě její jedinečný a nezaměnitelný charakter. Promytá metoda zpracování je technika oblíbená v mnoha kávových oblastech po celém světě, zejména v Latinské Americe a částech Afriky. Kromě původu a odrůdy je způsob zpracování klíčovým faktorem pro konečný chuťový profil.
- Farmáři: Diego a Fernando Ucros
- Farma: El Recreo
- Nadmořská výška: 1.800 - 1.900 m n. m.