Ovocná exploze z regionu Cauca! El Silencio od pražírny Beansmith, lahodná specialita z oblasti Inza vás okouzlí tóny tropického ovoce, broskví, marakuji a tmavé čokolády. Díky naturálnímu anaerobnímu zpracování je tato káva výrazně sladká a čistá, s bohatým chuťovým profilem, který dokonale vynikne při filtrované přípravě.
Odrůda Castillo, pěstovaná v nadmořské výšce 1700–1900 m n. m., se stará o střední aciditu a příjemně plné tělo. Ať už si kávu připravíte na V60, Chemexu nebo jiným způsobem, každý šálek vás přenese do tropického ráje.
Farma El Silencio, vedená talentovaným producentem Robinsonem Riverou Muelasem, se nachází v malebné vesnici El Agrado. Robinson je známý svým inovativním přístupem, kdy kombinuje tradiční zemědělské metody s moderními technikami zpracování. Díky využití dvojité anaerobní fermentace a pečlivého sušení v parabolických sušárnách dokáže zvýraznit přirozenou sladkost a komplexnost své kávy. Inza, kde farma sídlí, je nejen kávovou oblastí, ale také místem bohatým na historii a kulturu. Pěstitelé z tohoto regionu, sdružení pod organizací Asorcafe, se zavázali k udržitelnému pěstování kávy a neustálému zlepšování kvality.
Odrůda Castillo je kolumbijskou specialitou, vyšlechtěnou pro svou odolnost vůči kávové rzi a vysokou výnosnost. Její genetické dědictví, spojené s hybridem Arabiky a Robusty, z ní činí jednu z nejpopulárnějších odrůd v Kolumbii. Castillo se vyznačuje jemnými tóny ovoce, vyváženou aciditou a plným tělem, které vás potěší v každém šálku.
Delší fermentace, než je u naturálních káv obvyklé, dává této kávě její výrazný a bohatý charakter. Představte si kombinaci broskví, marakuji a hořkosladké čokolády – to vše v jednom šálku. A co víc, Robinsonův inovativní přístup k sušení v parabolických sušárnách zajišťuje dokonalou rovnováhu chutí a vůní.
- Nadmořská výška: 1700-1900 m n. m.