Výjimečně čistá, květinová a elegantní – taková je káva ERIKA PEREZ od švédské pražírny Morgon. V této promyté odrůdě Castillo se v šálku snoubí jemné tóny bezového květu, sladkého karamelu a kandované pomerančové kůry. Káva působí vzdušně a lehce, přesto nabízí dostatečně plné tělo a vyváženou sladkost. Je ideální volbou pro všechny, kdo ve filtrované kávě hledají florální komplexitu a čistotu. Je to jeden z těch šálků, u kterých se zastavíte a s každým douškem objevujete další chuťové vrstvy.
Tato káva pochází z farmy Las Nubes, což v překladu znamená „Oblaka“, a název rozhodně odpovídá jejímu umístění – v nadmořské výšce 1600 metrů v oblasti Gigante v departementu Huila. Erika Perez je první generací producentky kávy ve své rodině a svůj úplně první lot sklidila teprve v roce 2024. Její farma je domovem pro stromy odrůd Castillo a Variedad Colombia, které zde díky nadmořské výšce a mikroklimatu pomalu dozrávají, což přispívá k rozvoji komplexních chuťových profilů. Už první sklizeň ukázala, že Erika má mimořádný cit pro kvalitu a detail – její káva byla čistá, květinová a elegantní, přesně taková, jakou milujeme.
Odrůda Castillo byla zpracována promytou metodou, která perfektně podtrhuje jemnost a florální charakter této kávy. Po ručním sběru zralých třešní a pečlivém třídění byla káva fermentována, následně důkladně promyta a sušena na vyvýšených postelích. Výsledkem je šálek, který je svěží, jasný a zároveň jemně sladký – chuťově připomíná květy bezu, citrusovou kůru a karamelizované cukry. Pokud hledáte kávu, která ztělesňuje krásu promytých kolumbijských lotů, káva od Eriky Perez je rozhodně tím pravým zážitkem.