Výběrová káva Kolumbie FELIZ NAVIDAD z pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny červeného jablka, likéru Grand Marnier a švestkového koláče.
Café Granja La Esperanza nyní tvoří pět farem: Cerro Azul, Las Margaritas, La Esperanza, Potosi a Hawaii. Díky své pověsti producentů kávy, kteří vyhrávají soutěže, jsou postupy kombinovány s odrůdami, aby vznikly jedinečné chuťové profily. Letos vám přinášíme dalšího Mandelu, tentokrát se jedná o anaerobní kávu pocházejícího z Potosí! Proces anaerobního mytí začíná počáteční uzavřenou fermentací, která obvykle trvá přibližně 48-70 hodin před rozvlákněním. Poté následuje mokré zpracování a mechanické sušení. Po vysušení je káva převezena do klimatizovaného skladu v Caicedonii, kde se nachází laboratoř pro cuppování a zařízení pro kontrolu kvality.
Jedná se o jedinečnou odrůdu Mandela, kde byly zkříženy dvě odrůdy Caturry samosprašně. Výsledek byl následně zkřížen s hybridem Timor, aby získal určitou odolnost vůči rzi, a poté byl znovu zkřížen s etiopskými krajovými odrůdami, jako jsou Sudan Rume, Daleco a Villa Sarchi. Potomci z těchto odrůd byli vybráni jako nejvýkonnější a odrůda byla stabilizována, přičemž výsledné stromy vykazovaly jak bronzové, tak zelené vrcholky.
- Nadmořská výška: 1430 - 1760 m n. m.