Výběrová káva Kolumbie FINCA CALAMAR z pražírny Man vs. Machine je charakteristická tóny mandarinky a pomerančového džemu.
Producenti Kolumbie nakupují kávu od několika farmářů z celé oblasti Huila. Region má díky nadmořské výšce a půdě výborné podmínky pro pěstování kávy. Působí zde mnoho menších farmářů a přes 300 000 lidí je zde na pěstování kávy příjmově závislých.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.
Růžový bourbon není snadné pěstovat, jelikož růžová barva je recesivní a je snadno přemožena červenými a žlutými geny. Při pěstování musíte tyto stromy izolovat od jakékoli jiné plodiny a existuje jen velmi málo farmářů, kteří to dokáží udělat ve větším měřítku. Odměnou za jejich práci je však výborná káva, která je trochu odolnější vůči rzi, produkuje dobré množství sklizně a nevyžaduje příliš mnoho hnojiva.
- Nadmořská výška: 1950 - 2000 m n. m.