Kolumbie FINCA JUAN MARTIN - ARARA

od The Barn

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno
Pražírna
The Barn
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Cauca
Odrůda
Arara
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Hořká čokoláda, Zralé ovoce
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie FINCA JUAN MARTIN - ARARA z německé pražírny The Barn. Tento zářivý šálek ohromí tóny hořké čokolády a zralého ovoce

Finca Juan Martin je experimentální farma provozovaná našimi partnery, společností Banexport. Tento projekt se zaměřuje na pěstování různých odrůd s cílem vyvinout postupy pro dosažení optimální kvality kávy. Kromě toho slouží Juan Martin jako příklad pro pěstitele kávy, kteří vyvážejí svou kávu prostřednictvím společnosti Banexport. Juan Martin se nachází v nejvýše položené oblasti Sotara, pouhých 30 minut od hlavního města Cauca, Popayanu, a věnuje se rozvoji ekologicky uvědomělých postupů a také poskytování pracovních míst členům komunity s možností vzdělávání. 

Obecně se zde káva pěstuje, sklízí a zpracovává při dodržování nejvyšších standardů kvality, organizace a kontroly v závislosti na okolních podmínkách a specifických potřebách každé odrůdy, které jsou určeny různými faktory, včetně úrovně Brix, obsahu vlhkosti a požadovaných charakteristik šálku.

Odrůda Arara, která vznikla křížením odrůd Yellow Catuai a Obata, je stále oblíbenější díky svým chuťovým vlastnostem a odolnosti vůči chorobám. Vzhledem k obavám z budoucí klimatické nestability je odrůda Arara obzvláště atraktivní díky své schopnosti snášet sucho. Díky těmto kladným vlastnostem se s ní v budoucnu budeme nejspíš setkávat stále častěji.

Karbonická macerace je oblíbenou metodou při sklizni a zpracování vinných hroznů. Tato metoda zpracování však přináší mnoho příležitostí i pro zpracování kávy. Karbonická macerace spočívá v kvašení kávy v prostředí bohatém na oxid uhličitý. Po sklizni se kávové třešně umístí do obvykle vzduchotěsných sudů z nerezové oceli. Jakmile jsou umístěny uvnitř, je do nádoby napumpován CO2, který pak umožňuje, aby se v kávových třešních rozkládaly různé úrovně pektinů. Tímto zpracováním obvykle vznikají jasné a vínovité kávy se zářivými plody s definovanou čistotou.

  • Nadmořská výška: 2050 m.n.m.
  • Zpracování: karbonická macerace 

Další kávy od The Barn

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice