Výběrová káva Kolumbie FINCA LA ESPERANZA ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny pomeranče, jahod, marcipánu a meruněk.
Tato káva získala 3. místo v soutěži Huila Magico! Stejně jako mnoho kolumbijských zemědělců žije Carlos na své farmě v regionu Huila. Během sezóny sklizně začíná jeho den obvykle kolem šesté hodiny ráno a končí až v 17:00, kdy se sklizená káva váží. Finca La Esperanza zaměstnává také brigádníky, kteří pomáhají v rušnějších měsících. Kromě toho Carlos dbá na ekologické zemědělství a chemické prostředky používá pouze v nezbytných případech.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.