Perla mezi odrůdami Arabicy – Gesha. A právě tuhle krásku teď do světa posílá amsterdamská mikropražírna Friedhats. Ovocno-květinové kombo vás pohladí na srdci i na jazýčku – jemný, ale přitom výbušný zážitek. Tohle je fakt jízda pro všechny, co milují ovocnou kyselost. V šálku vás sejme kombo nektarinek a pomerančového květu, jak kdybyste se ztratili v rozkvetlé zahradě.
La Victoria je 47 hektarová farma v regionu Ortega v Tolimě, kterou vlastní Aristobulo Rayo Mendez. Farma má pouze 8 hektarů kávových plantáží a 10 hektarů pro následné uskladnění kávy. Tahle farma si zakládá na precizním uchovávání úrody. A co dělá s těmi 8 hektary? Pěstuje odrůdy kávovníků Castillo, Caturra a Gesha. Aristobulo je zároveň členem sdružení producentů Cafe Agrario, které spolupracuje s exportní společností Siruma. Siruma investuje do sdružení prostřednictvím seminářů o zpracování a agronomii, což jsou pro zemědělce důležité části skládačky a my rádi vidíme tohle propojení.
Díky zpracování promytou metodou je každý šálek téhle kávy dokonale čistý, lehký a svěží. Při promyté metodě se kávová zrna po sklizni ponoří do vody, kde proběhne krátká fermentace a následně se oloupou a důkladně promyjí. Následuje fermentace ve vodní lázni, která trvá až 36 hodin. Během ní se zrna zbaví posledních zbytků dužiny a výsledkem je svěží, čistá chuť s menší sladkostí.
- Nadmořská výška: 1830 m n. m.
- Producent: Aristobulo Rayo Mendez
- Farma: Finca La Victoria