Pozor pozor, tato kolumbijská paráda od známého Nestora Lasso je zpět v nabídce vaší oblíbené nizozemské pražírny, DAK Coffee Roasters! Tentokrát ji Nestor zpracoval klasickým naturálním procesem, který doplnil o 48hodinovou fermentaci. V šálku tedy očekávejte chuť sladkých třešní a granátového jablka společně s lehkostí citrusů. Ponořte se do tohoto komplexního a zajímavého šálku i vy!
Nestor Lasso je v kávovém světě známý neotřelými metodami a experimentováním s fermentačními procesy. Jeho farma El Diviso se rozkládá na 18 hektarech, z nichž 15 ha tvoří kávovníky a 2 ha lesy. Na farmě se pěstuje velká rozmanitost odrůd, v současné době se zde pěstuje Caturra, Colombia, Castillo, Tabi, Pink Bourbon, Red Bourbon, Yellow Bourbon, Bourbon Ají, Caturra Chiroso, Geisha, Sidra, Java, Pacamara a v neposlední řadě také odrůda papayo. Nestor kávy zpracovává porůznu – najdeme u něj naturálky, semi/fully washed a samozřejmě i anaerobky. Využívá parabolické sušárny, vyvýšená africká lůžka i důmyslné mechanické sušení. V nadmořské výšce 1800-1950 metrů zde roste více než 80 000 kávovníků.
Tato káva byla fermentována v uzavřených nádržích po dobu 48 hodin. Prošla fermentací se směsí vody a kávových moštů (tyto mošty pocházejí z předchozí kávy, která byla pečlivě sledována, aby se v ní kontrolovaly mikroorganismy) a byla uzavřena po dobu 38 hodin. Poté se káva suší 12 hodin, dokud se nedosáhne 20 % vlhkosti, a následně se na 2 dny uloží do sáčků GrainPro, aby se káva stabilizovala. Poté se káva suší na sušících lůžkách po dobu 15 dnů, dokud není dosaženo 10 % obsahu vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1950 m n. m.